Conducerea CFM nu confirmă suspendarea circulației trenurilor

  • 06 Februarie 2021 10:30
Conducerea CFM nu confirmă suspendarea circulației trenurilor

Informația despre suspendarea circulației trenurilor locale și suburbane, din 12 februarie, nu este confirmată de directorul general interimar al întreprinderii de stat „Calea Ferată a Moldovei” (CFM), Adrian Onceanu. Directorul a comunicat pentru IPN că, pe 3 februarie curent, când la Parlament a avut loc ședința Comisiei economie, buget și finanțe, a fost prezentat un plan de măsuri pentru ameliorarea situației la CFM. Suspendarea circulației trenurilor locale și suburbane, din 12 februarie, a fost una din propuneri, dar care nu a fost acceptată de către Comisie.

Adrian Onceanu a precizat că pe parcursul anului au fost transportați pe cursele locale aproximativ 20000 de pasageri. Pe cele internaționale - 5498 de pasageri. Potrivit lui, pierderile, în acest gen de activitate, constituie aproximativ 114 milioane de lei.

Pe 4 februarie, deputații au decis crearea unei comisii speciale, pe platforma parlamentară, care va analiza situația economico-financiară la întreprinderea de stat „Calea Ferată a Moldovei” și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020. Potrivit autorilor proiectului, deputați ai Partidului Socialiștilor, la finele anului 2020, datoria creditoare a întreprinderii constituia 459,4 milioane de lei. Restanțele salariale (parțial, pentru luna octombrie și luna noiembrie a anului 2020) constituiau 35,5 milioane de lei, datoriile pentru contribuțiile la bugetul asigurărilor sociale și medicale – 26,9 milioane de lei, iar la buget – 5,5 milioane de lei. Comisia este constituită din zece membri și va prezenta Parlamentului raportul cu privire la rezultatele și concluziile anchetei în termen de până la 60 de zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău