Conducerea CEC a avut o întrevedere cu E.S. Steven Mark Fisher, Ambasadorul Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord

  • 30 Iunie 2021 16:35
Conducerea CEC a avut o întrevedere cu E.S. Steven Mark Fisher, Ambasadorul Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre activitățile realizate și planificate de Comisia Electorală Centrală pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Discuțiile s-au axat pe acțiunile întreprinse de Comisie în vederea deschiderii secțiilor de votare pentru alegătorii cu domiciliul în localitățile din stânga Nistrului și pentru cei din străinătate, prin prisma provocărilor existente la moment, inclusiv din punct de vedere al asigurării financiare, se arată în comunicatul instituției.

Conducerea instituției a subliniat că depune eforturi consolidate pentru asigurarea garantării dreptului la vot pentru toți cetățenii moldoveni și organizarea unor alegeri libere și corecte, atît în secțiile de votare deschise în țară, cît și peste hotare. De asemenea, au menționat importanța și necesitatea revizuirii și perfecționării cadrului legal existent, care în redacția actuală, crează mai multe dificultăți în procesul de organizare a alegerilor.

Totodată, interlocutorii au abordat și tema examinării și soluționării contestațiilor și sesizărilor, precum și prevenirea și contracararea încălcărilor legislației electorale.

Domnul Ambasador a urat succes Comisiei Electorale Centrale în realizarea tuturor acțiunilor planificate pentru buna desfășurare a scrutinului parlamentar din anul curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău