ANSA a verificat Piața Centrală: Ne rezervăm dreptul de a retrage autorizațiile de funcționare în piețile agroalimentare

  • 29 Mai 14:12
ANSA a verificat Piața Centrală: Ne rezervăm dreptul de a retrage autorizațiile de funcționare în piețile agroalimentare

”Piața Centrală” din Chișinău a fost inspectată astăzi de director General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Vladislav Cotici și directorul General Adjunct ANSA, Oleg Lișcenco, în vederea îndeplinirilor acelor măsuri impuse în Anexa nr 1 a Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică Hotărîre nr. 12 din 25 mai 2020 și nivelul de pregătire pentru funcționare din data de 1 iunie.

”Bineînțeles că mai este de lucru. Administratorii acestor hale sunt în plină fază de îndeplinire acelor măsuri și aici mă refer la măsurile de igienizare, dezinfecție, măsurile de delimitare a spațiului corespunzător – intrare - ieșire, pentru a gestiona corect fluxul de cumpărători care vor veni la piață.

Totodată, suntem aici pentru a vedea cum vor fi în stare acești administratori de a monitoriza acele persoane, atât care vor comercializa produsele, cât și cele care vor cumăra produsele din piață”, a declarat Director General.

Potrivit acestuia, gradul de pregătire pentru redeschidere încă nu este una excelentă, dar este una satisfăcătoare:

„Dacă acele măsuri stipulate în decizia Comisiei nu vor fi îndeplinite, ANSA își rezervă dreptul de a retrage acele autorizații de funcționare și nu va fi posibilă activitatea agenților.”

Mai urmează o inspecție luni, 1 iunie, pentru că ANSA a elaborat o fișă cu instrucțiuni concrete în baza căreia inspectorii noștri vor evalua gradul de pregătire pentru redeschiderea halelor.

Respectarea prezentelor reguli face să ne asigurăm la compartimentul siguranța alimentelor, dar și sănătatea populației, ce ține de infecția cu Covid-19, a mai declarat Vladislav Cotici.

Menționăm, Comisia de sănătate publică impune ieșiri și intrări separate pentru vizitatori și cumpărători, angajații/comercianții vor fi obligați să fie asigurați cu echipament de protecție, locurile de comerț din piețe vor fi organizate cu respectarea distanței de 2 metri între ele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22
Câțiva nori
Umiditate:37 %
Vint:6,2 m/s
Wed
19
Thu
21
Fri
23
Sat
23
Sun
23

Curs oficial BNM 14 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4080 0.0141
USD 17.1276 -0.0436
RON 4.0068 0.0015
UAH 0.6320 -0.0048
RUB 0.2417 0.0002
Arhivă Radio Chișinău