Condițiile speciale de import și export pentru instituțiile din stânga Nistru vor fi aplicate încă 7 luni

  • 01 Iulie 16:20
Condițiile speciale de import și export pentru instituțiile din stânga Nistru vor fi aplicate încă 7 luni

Agenții economici și instituțiile publice din raioanele de est ale țării, vor putea efectua în continuare procedurile de vămuire la traversarea punctele comune de trecere a frontierei de stat Pervomaisk-Cuciurgan, Goianul Nou-Platonovo și Novosavițkoe-Cuciurgan. Guvernul a decis să prelungească termenul de aplicare a măsurilor speciale până în data de 31 ianuarie 2023.

Perioada a fost extinsă pentru efectuarea procedurilor de vămuire fără perceperea drepturilor de import sau export, fără aplicarea măsurilor de politică economică, cu condiția rămânerii mărfurilor pe teritoriul necontrolat de către instituțiile constituționale, scrie Bizlaw.md.

De asemenea, până la implementarea controlului comun deplin la punctul de trecere Novosavițkaia-Cuciurgan, se prelungește până în data de 31 ianuarie 2023 termenul de vămuire a produselor petroliere introduse pe teritoriul Republicii Moldova la postul vamal Bender-2.

Termenul stabilit anterior este 30 iunie 2022. Potrivit Guvernului, extinderea acestuia este necesară pentru identificarea unor soluții viabile de înregistrare și evidență a tuturor importatorilor din raioanele de est ale Republicii Moldova la Agenția Servicii Publice (ASP).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:2,06 m/s
Wed
24
Thu
24
Fri
27
Sat
28
Sun
27
Arhivă Radio Chișinău