Condițiile de acordare a ajutorului pentru fermierii vor fi reduse

  • 22 Noiembrie 2023 14:36
Condițiile de acordare a ajutorului pentru fermierii vor fi reduse

Condițiile de acordare a ajutorului pentru fermierii afectați de consecințele crizelor din anul 2022 vor fi reduse. Astfel, vor primi ajutor inclusiv fermierii care au o suprafață mai mică de 0,5 hectare pentru toate culturile eligibile, conform unei hotărâri de Guvern, aprobată astăzi, 22 noiembrie, transmite Radio Chișinău.

Acest lucru va contribui la simplificarea procesului de acordare a ajutorului pentru fermieri, a explicat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea în ședința de Guvern.

„Se propune reducerea birocrației la acordarea ajutorului de către AIPA. Obiectivul principal este diminuarea numărului de documente necesare și simplificarea semnificativă a proceselor administrative cu rezultatul direct al transferului fondurilor alcoate pentru ajutorul fermierilor afectați până la încheierea anului bugetar”, a spus Bolea.

Prima tranșă de 118 milioane de lei din ajutorul alocat de Guvern în sumă de 200 de milioane de lei a ajuns în conturile a 958 de fermieri micro și mici, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Fermierii au anunțat proteste masive, nemulțumiți de mărimea subvențiilor. Totodată, ei  cer un moratoriu la calcularea penalităților la creditele luate din bănci.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău