Condiții de traversare a graniței cu vehiculele înmatriculate în stânga Nistrului

  • 26 Ianuarie 2021 16:00
Condiții de traversare a graniței cu vehiculele înmatriculate în stânga Nistrului

Polițiștii de frontieră vor informa cetățenii care sunt condițiile de traversare a graniței cu vehiculele înmatriculate în stânga Nistrului. Acțiunile au loc în cadrul unei campanii de informare, care se va desfășura până pe 1 martie, transmite IPN.

Șoferii automobilelor înmatriculate în stânga Nistrului trebuie să dețină certificat de înmatriculare a autovehiculului, plăcuțe de înmatriculare conform modelului (neutru) agreat, dar și permis de conducere eliberat de un stat parte la Convenția privind circulația rutieră din 1968. De asemenea, trebuie să posede autocolantul cu inscripția „MD”, plasat pe partea din spate a autovehiculului, precum și un document de asigurare auto valabil pentru țara de destinație.

Poliția de Frontieră precizează că, dacă numele conducătorului auto nu este înscris în certificatul de înmatriculare al autovehiculului ca proprietar sau utilizator, acesta trebuie să dețină, pe lângă documentele menționate, și dovada scrisă de transmitere în folosință a autovehiculului, emisă de proprietarul acestuia și vizată notarial. Nu este necesară dovada scrisă, dacă conducătorul auto este însoțit de proprietar sau de persoana înscrisă în certificatul de înmatriculare ca utilizator.

Este interzisă circulația pe drumurile publice a autovehiculelor cu plăcile cu număr de înmatriculare neutru sau cu plăcile cu număr de înmatriculare eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender în cazul conducătorilor de autovehicule care au domiciliu în altă localitate decât localitățile din stânga Nistrului sau municipiul Bender.

După încheierea perioadei de informare, va fi aprobată o decizie instituțională, la nivel central, în vederea stabilirii următoarelor acțiuni.

Începând cu 15 ianuarie, urmau să intre în vigoare noi reglementări, care permiteau traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova de către mijloacele de transport din regiunea transnistreană, doar în condițiile deținerii plăcuțelor cu numere de înmatriculare neutre, însoțite cu semnul distinctiv al statului „MD”. Însă acestea au fost amânate, întrucât, potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, nu au fost întreprinse măsuri suficiente pentru a informa cetățenii din regiunea transnistreană despre noile reglementări.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău