Concursul republican „Pedagogul Anului” și-a desemnat învingătorii. Cine sunt laureații ediției 2023

  • 01 Octombrie 10:14
Concursul republican „Pedagogul Anului” și-a desemnat învingătorii. Cine sunt laureații ediției 2023

Concursul republican „Pedagogul Anului” și-a desemnat învingătorii. Cei mai buni profesori, învățători și educatori au fost premiați sâmbătă, 30 septembrie, în cadrul unei ceremonii festive organizată de Ministerul Educației și Cercetării.

MEC anunță că la concurs au participat educatori, învățători și profesori din întreaga republică, iar din fiecare categorie au fost selectați câte trei câștigători. Pedagogii care s-au clasat pe locul I au fost premiați cu câte 50.000 de lei și li s-a conferit titlul „Pedagogul anului”. Cei de pe locul II au obținut câte 25.000 de lei și Diploma de onoare a Ministerului Educației și Cercetării, iar cei de pe locul III - câte 15.000 de lei și Diploma de onoare a Ministerului Educației și Cercetării.

Prezentă la eveniment, Președinta Republicii Moldova Maia Sandu i-a felicitat pe participanți și le-a urat cât mai multe succese în cariera lor didactică.

Vrem ca educația copiilor din Moldova să fie prioritate și la nivel de instituții ale statului, și la nivel de comunități locale, dar și la nivel de fiecare familie. Vreau să ne unească misiunea noastră de a crește copii împliniți și apți să-și construiască un viitor fericit. Calitatea vieții în deceniile următoare, calitatea sistemului medical, a tuturor serviciilor statului, a justiției, a mediului înconjurător, a stării economiei, a administrației centrale și locale, inclusiv calitatea clasei politice depind de calitatea educației pe care o oferim azi. Iar voi, dragi profesori, sunteți în prima linie a acestui efort”, a punctat Președintele Republicii Moldova Maia Sandu.

Și ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun a venit cu un mesaj de felicitare pentru câștigători, menționând totodată prioritățile și obiectivele Ministerului pentru susținerea sistemului de învățământ.

Sunt foarte multe lucruri frumoase care se întâmplă în educația din Republica Moldova datorită unor oameni minunați care se dedică în totalitate profesiei. Astăzi îi celebrăm pe unii dintre ei, dar asta nu este suficient. Trebuie să ne învățăm să apreciem lucrurile bune, să ne mândrim cu ele, să vorbim despre ele și să-i apreciem  pe cei care au rezultate și muncesc. Asta nu înseamnă să ascundem problemele care există - asta înseamnă să învățăm să apreciem public oamenii de valoare și să asigurăm schimbarea nu doar prin critică, dar și prin evocarea modelelor de urmat”, a subliniat Dan Perciun.

Dumneavoastră, dragi pedagogi, sunteți cei datorită cărora copiii noștri, tinerii, dar și noi, adulții, care vă privim ca pe modele de urmat, putem avea o mentalitate orientată spre creștere și dezvoltare continuă. O mentalitate care să ne ajute în a obține succesul personal, orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi. O mentalitate care să ne ajute în a obține succesul nostru comun – a se citi „a construi împreună viitorul nostru european”, a spus Liliana Nicolaescu-Onofrei, președinta comisiei parlamentare Cultură, Educație, Cercetare, Tineret, Sport și Mass-media.

Concursul „Pedagogul anului” este organizat, începând cu anul 2006, cu scopul de a motiva cadrele didactice să tindă spre excelență și să devină exemple demne de urmat pentru discipolii lor, totodată sporind prestigiul profesiei de pedagog. În acest an, la etapa republicană a concursului au participat 55 de cadre didactice din R. Moldova.

Cei nouă câștigători ai concursului și nominalizările lor sunt:

Profesorul anului:

Locul I - Pavel Polișciuc, profesor de literatura universală, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din mun. Bălți

Locul II - Rodica Jăpălău, profesoară de limba și literatura română, Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu” din mun. Chișinău

Locul III - Lilia Gânu, profesoară de geografie, Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din mun. Hâncești

Învățătorul anului:

Locul I - Valentina Iazinschi,  Liceul Teoretic „Petru Rareș” din or. Soroca

Locul II - Diana Castraveț, Liceul Teoretic „Petre Ștefănucă” din or. Ialoveni

Locul III - Aurel Leșcic, Școala Primară „Spiridon Vangheli” nr. 21 din mun. Bălți

 Educatorul anului:

Locul I - Dorina Tronciu, Instituția de Educație Timpurie ,,Poienița”din s. Malcoci, raionul Ialoveni

Locul II - Mariana Popa, Instituția de Educație Timpurie nr. 6 „Mărțișor” din or. Sângerei

Locul III - Elena Melnic, Instituția de Educație Timpurie nr. 197 din mun. Chișinău

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
1,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:3,09 m/s
Wed
1
Thu
-0
Fri
0
Sat
-0
Sun
-3
Arhivă Radio Chișinău