Concursul „Polobocul de Aur”, care premiază cel mai bun vin de casă, și-a aflat câștigătorii

  • 02 Octombrie 2022 18:26
Concursul „Polobocul de Aur”, care premiază cel mai bun vin de casă,  și-a aflat câștigătorii

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a premiat învingătorii concursului „Polobocul de Aur”.

La ediția a XX-a, a Concursului pentru cel mai bun vin de casă „Polobocul de Aur”, au concurat circa 400 vinuri de casă, 117 au ajuns la etapa republicană, iar 9 au fost selectați învingători. 

Potrivit lui Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, pentru a pune în valoare tradiția producerii vinului de casă calitativ, CCI îndeamnă gospodarii să prezinte rodul muncii și măiestriei lor – vinul, la concursul „Polobocul de Aur”, încă din anul 2002. 

Vinul este apreciat de către degustători profesioniști, iar cei mai iscusiți producători ai vinului artizanal sunt premiați.

„Sunt mândru de vinificatorii noștri, care în ciuda tuturor impedimentelor- pandemie, criză economică, secetă, război, etc., continuă să muncească destoinic, și ne surprind mereu cu un vin bun și curat. Vă doresc, stimați vinificatori, să păstrați dragostea de frumos și de tradiție în continuare. Vă mulțumesc pentru încredere în instituția camerală și nu uitați că aveți toată aprecierea și suportul nostru”, a declarat președintele CCI.

Pe parcursul celor XIX ediții au fost prezentate aproximativ 9 000 de mostre de vin, dintre care peste 190 au devenit învingătoare. 

Premiul mare pentru câștigătorii Concursului „Polobocul de Aur”, este un butoi de 100 de litri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău