Concurs public pentru selectarea candidaților la funcția de GUVERNATOR al BNM

  • 02 Octombrie 2015 09:12
Concurs public pentru selectarea candidaților la funcția de GUVERNATOR al BNM

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a lansat procedura de constituire a unei comisii care va organiza concursul public pentru selectarea candidaților la funcția de guvernator al Băncii Naționale.

Din componența comisiei vor face parte reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare, societății civile, mediului academic, dar și reprezentanți ai mediului bancar și experți independenți. În calitate de observatori vor fi invitați reprezentanți ai organizațiilor internaționale și ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova.

Prima întrunire a comisiei va avea loc la începutul săptămânii viitoare, când va fi stabilită modalitatea de lucru, criteriile de selecție și termenul până la care pot fi depuse dosarele.

Amintim că guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, și-a prezentat cererea de demisie acum două săptămâni, invocând presiuni politice asupra sa și a Băncii Naționale. Potrivit unor surse neoficiale, demisia guvernatorului este principala cauză că FMI amână inițierea negocierilor pentru semnarea unui memorandum cu Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău