Concurs pentru grâul alimentar din rezervele de stat

  • 10 Iunie 2022 17:03
Concurs pentru grâul alimentar din rezervele de stat

Agenția Rezerve Materiale, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, anunță despre desfășurarea concursului privind selectarea beneficiarilor finali de grâu alimentar din rezervele de stat în cantitate de 1 300 de tone, din roada anului 2018, transmite IPN.

Pentru participare la concurs sunt invitați agenți economici autohtoni. Grâul alimentar va fi eliberat prioritar producătorilor de pâine, panificație și produselor de morărit, iar în lipsa cererilor din partea acestora, tuturor agenților economici solicitanți.

Grâul va fi eliberat în bază de contract, cu prezentarea obligatorie a unei garanții financiare/bancare, cuantumul căreia va asigura reîntregirea cantității de grâu scoasă din stoc, la prețul stabilit de Comisia mixtă pentru stabilirea prețurilor la bunurile din rezervele de stat și de mobilizare, cât și a cheltuielilor de contingență în mărime de 8% din valoarea cantității eliberate.

Termenul limită de depunere a dosarelor de participare la concurs este 17 iunie, ora 15.00.

Dacă stocul de grâu alimentar pentru eliberare nu se va epuiza, se va desfășura următoarea etapă. Prețul grâului alimentar, stabilit de către Comisia mixtă de stabilire a prețurilor la bunurile din rezervele de stat și de mobilizare, este de 5 275,00 lei/tona.

Restituirea grâului alimentar eliberat din rezervele de stat se va efectua din roada anului curent, în aceeași cantitate și de aceeași calitate, indiferent de oscilarea prețurilor, până la data de 1 noiembrie 2022.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,57 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
11
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău