Concurs de granturi pentru dezvoltarea afacerilor în nordul țării

  • 05 Noiembrie 2018 16:52
 Concurs de granturi pentru dezvoltarea afacerilor în nordul țării

Un concurs de granturi pentru dezvoltarea afacerilor în regiunea de nord a țării a fost lansat la Bălți de către People in Need Moldova, în cadrul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Moldovei” (2017-2019). Concursul este adresat întreprinderilor mici și mijlocii și este deschis până la 25 noiembrie, transmite IPN.

Directorul de țară People in Need Moldova, Silvia Bicenco spune că prin intermediul activităților desfășurate în cadrul proiectului se dorește susținerea mediului de afaceri din regiunea de dezvoltare nord, iar granturile sunt adresate membrilor asociațiilor de business, incubatoarelor de afaceri și ÎMM din nordul Moldovei.

Directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii, a declarat că prin lansarea concursului de granturi se urmărește impulsionarea inițiativelor antreprenoriale în regiune și să fie create condiții de activitate pentru toți oamenii de afaceri. 

Șefa secției cooperare și atragerea investițiilor în cadrul ADR Nord, Maria Prisăcari, a menționat că acordarea granturilor va fi un suport pentru accelerarea întreprinderilor locale, majorarea competitivității lor, implementarea planurilor de afaceri, ideilor, extinderea producerii și gamei de servicii.

Bugetul concursului de granturi este de circa 100 de mii de euro. Suma solicitată în cadrul concursului trebuie să se încadreze între 2000 și 5000 de euro. Detalii despre concursul de granturi lansat astăzi la Bălți se găsesc pe site-ul ADR Nord.

Proiectul este finanțat de către Agenția Cehă pentru Dezvoltare și implementat de People in Need Moldova în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Asociația obștească „Pro Cooperare Regională”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău