Concurs de exprimare corectă "Testare pentru fiecare"

  • 23 August 2016 12:54
Concurs de exprimare corectă

Primăria municipiului Chișinău va organiza și în acest an concursul de exprimare corectă "Testare pentru fiecare".

Proiectul, organizat în contextul sărbătorilor naționale, Ziua Independenței și Ziua Limbii Române, se desfășoară cu susținerea Primăriei Chișinău, Facultății de Litere a Universității de Stat din Moldova, Casei Limbii Române și Editurilor "Cartier", "ARC" și "Știința".

Condițiile de participare la concurs, dar și premiile ce vor fi decernate, au fost anunțate în cadrul unei conferințe de presă de către șefa Direcției Cultură a Primăriei Chișinău Lucia Culev.

Concursul de exprimare corectă "Testare pentru fiecare"face parte din Programul cultural dedicat Sărbătorii Naționale „Limba Noastră”.

Principalele activități dedicate sărbătorii vor avea loc pe 31 august și vor începe cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, după care, pe Aleea Clasicilor, va fi adus un omagiu limbii române.

Șefa Direcției cultură, Lucia Culev, a că tot aici vor fi desfășurate diferite concursuri, mai ales pentru copii,  prezentări, inclusiv un atelier de ceramică cu participarea artistului Vasile Goncear.

La concertul din  Piața Marii Adunări Naționale va evolua Dumitru Cârciumară, care va conduce o orchestră simfonică formată din circa 70 de virtuozi, care fac parte din diverse orchestre din Chișinău. De asemenea, vor evolua Orchestra municipală a Fraților Advahov, Zianaida Julea, Mihai Ciobanu, Igor Rusu, Plăieșii, Surorile Osoianu, Alex Calancea Band etc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău