Concurs cu probleme la TRM | Lilian Carp: Dacă legea ar fi interpretată corect, ar trebui organizate concursuri pentru funcția de director al tuturor instituțiilor din domeniu

  • 23 Octombrie 2019 13:42
Concurs cu probleme la TRM | Lilian Carp: Dacă legea ar fi interpretată corect, ar trebui organizate concursuri pentru funcția de director al tuturor instituțiilor din domeniu

Concursul anunțat pentru funcția de director general al Instituției Publice Compania Teleradio Moldova a intrat în vizorul comisiei parlamentare pentru mass-media. Și asta după ce Consiliul de Supraveghere al TRM a lansat concursul, chiar dacă mandatul actualului președinte expiră abia în vara anului viitor. Motivul ar fi – interpretarea Codului Serviciilor Audiovizuale, valabil din întâi ianuarie 2019.

Președintele Consiliului de Supraveghere al Teleradio Moldova, Nicolae Spătaru, susține că noul Cod impune anunțarea concursului pentru funcția de director. El afirmă că interpretarea legislativă a fost făcută de către comisia juridică a Parlamentului.

Au fost mai multe interpretări, noi am primit mai multe note informative de la comisia juridică. Ultima notă informativă asta și spune, că trebuie să declanșăm acest concurs de alegere al noului director general al Companiei Teleradio-Moldova, a spus Nicolae Spătaru.

Totuși, contactat de Radio Chișinău, deputatul, Sergiu Litvinenco, a negat acest fapt.

Larisa Călugăru, membru al consiliului, spune că la ședința din 9 octombrie, nu s-a decis inițierea concursului, ci a fost adoptat doar regulamentul, așa cum figurează și în procesul verbal publicat pe site-ul TRM.

Consiliul de Supraveghere adoptă regulamentul, care intră în vigoare imediat după publicare, deci este vorba despre regulament și nicidecum despre data începerii concursului, a precizat Larisa Călugăru. 

Deputatul Blocului ACUM, Lilian Carp, a cerut, printr-o scrisoare adresată Consiliului de Supraveghere, încetarea concursului. El consideră că dacă legea ar fi interpretată corect, ar trebui organizate concursuri pentru funcția de director al tuturor instituțiilor din domeniu.

Toți trebuie să treacă prin acest concurs, și toți membrii Consiliului Audovizualului, după care și toți membrii Consiliului de Supraveghere, toată lumea trebuie să treacă. Nu poate cineva să organizeze concurs, fiind în funcții după legea veche, pentru alții, pentru care trebuie să organizezi concurs după legea nouă, a menționat Lilian Carp.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău