Concurenții electorali ascund cheltuielile pentru organizarea concertelor

  • 07 Noiembrie 2014 12:22
Concurenții electorali ascund cheltuielile pentru organizarea concertelor

Nici un concurent electoral nu a raportat Comisiei Electorale Centrale (CEC) cheltuieli pentru organizarea concertelor, deși până acum au fost organizate peste 70 de concerte.

Din totalul cheltuielilor raportate de către concurenții electorali, 85,2% au fost alocate pentru publicitate și circa 13% pentru cheltuieli de transport, transmite IPN.

De asemenea, niciun concurent electoral nu a raportat cheltuielile pentru sediile  permanente, chiar dacă observatorii Promo-LEX din teritoriu au constatat utilizarea a peste 200 de sedii.

Potrivit unui raport al Asociației Promo-Lex, doi concurenți electorali oferă cadouri alegătorilor, deși Codul Electoral interzice această practică. Cadurile oferite au fost în formă de ajutoare umanitare, echipament sportiv, cărți. Observatorii au constatat cel puțin 18 cazuri care pot fi calificate drept utilizarea resurselor administrative de către concurenții electorali.

Același raport mai arată că 743 de cetățeni au contribuit la fondurile de campanie cu suma totală de peste 29 de milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău