Concluziile raportului lui Mueller privind ingerințele Rusiei în alegerile din SUA și reacția Moscovei

  • 25 Martie 2019 09:42
Concluziile raportului lui Mueller privind ingerințele Rusiei în alegerile din SUA și reacția Moscovei New York Post

Vicepreședintele american Mike Pence a declarat duminică faptul că raportul procurorului special Robert Mueller privind ingerințele ruse în alegerile din 2016 indică faptul că Donald Trump este nevinovat și ar trebui salutat de toți cetățenii, relatează Euronews, potrivit Mediafax.

„Ancheta specială a confirmat ceea ce președintele Trump a mai spus; nu a existat o colaborare între campania prezidențială și Rusia în cadrul alegerilor din 2016”, a transmis Pence.

Președintele american Donald Trump și-a manifestat duminică aprecierea față de raportul anchetei efectuate de procurorul special Robert Mueller, conform căruia nu a existat o colaborare cu Rusia în cadrul alegerilor prezidențiale din 2016.

Ulterior, președintele american a oferit mai multe declarații pe acest subiect, prin care a criticat dur ancheta efectuată de Robert Mueller.

„Nu a existat colaborare cu Rusia. Nu a fost nici obstrucționare (a justiției, n.red.). Și a fost o exonerare completă și totală. Așadar, exonerare completă, nicio obstrucționare, vă mulțumesc”, a declarat Donald Trump.

Administrația de la Kremlin nu a citit momentan raportul procurorului special Robert Mueller privind ingerințele Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2016, a transmis duminică Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, citat de agenția de presă RIA.

Procurorul special Robert Mueller, care a investigat timp de aproape doi ani presupusele ingerințe ruse în campania președintelui american din cadrul alegerilor din 2016, nu a găsit nicio dovadă de colaborare între Donald Trump și Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău