Concertul de vară în aer liber al Filarmonicii din Viena - în direct la Radio România Muzical

  • 23 Mai 2016 19:19
Concertul de vară în aer liber al Filarmonicii din Viena - în direct la Radio România Muzical

Dacă pe 26 mai veți fi la Viena, nu trebuie să ratați tradiționalul concert de vară în aer liber oferit anual publicului de Orchestra Filarmonicii din capitala Austriei.

Iar dacă vă aflați oriunde în altă parte, Radio România Muzical vă oferă acest concert în transmisiune directă, on-air și on-line, de la ora 21.30.

 

Anul acesta, în fața ascultătorilor aflați în grădinile Castelului Schönbrunn se vor afla trei muzicieni renumiți, cunoscuți în egală măsură publicului din România, prin prezențele lor în Festivalul Internațional "George Enescu": dirjorul Semyon Bychkov și pianistele Katia și Marielle Labeque.  Programul dedicat exclusiv muzicii franceze va fi deschis de "Farandila" din Suita nr.2 "Arleziana" de Georges Bizet și Marșul "Rákóczi" din "Damnațiunea lui Faust" de Hector Berlioz. Pe scena amplasată în aer liber vor urca apoi surorile pianiste Labeque, care vor interpreta Concertul în re minor pentru două piane și orchestră de Francis Poulenc. Maurice Ravel este compozitorul din a cărui creație veți asculta în finalul concertului de la Viena Suita nr.2 "Daphnis și Chloé" și celebrul "Bolero".

 

Un program aparținând culturii muzicale din care provin cele două soliste, dar de care și dirijorul Semyon Bychkov este foarte atașat. Când activa în Franța ca Director muzical al Orchestrei din Paris a întâlnit-o pe pianista Marielle Labèque, aceasta devenindu-i soție... și astfel a devenit la rândul lui parte dintr-o familie franceză.

 

Concertul de vară în aer liber prezentat anual din 2004 de Filarmonica din Viena este oferit gratuit publicului, cu scopul de a face muzica clasică accesibilă unui spectru larg de ascultători, care se speră că vor reveni în sala de concert. Popularitatea acestui eveniment a devenit internațională, fiind transmis în direct sau înregistrat în peste 80 de țări din întreaga lume. Printre dirijorii aflați la pupitrul Orchestrei Filarmonicii vieneze pentru acest concert s-au numărat în ultimii ani Bobby McFerrin (2004), Zubin Mehta (2005 și 2015), Plácido Domingo (2006), Valery Gergiev (2007 și 2011), Georges Prêtre (2008), Daniel Barenboim (2009), Franz Welser-Möst (2010), Gustavo Dudamel (2012), Lorin Maazel (2013) și Christoph Eschenbach (2014).

 

Joi, 26 mai 2016, de la ora 21.30, vă aștept pe frecvențele Radio România Muzical și online, pe site-ul nostru, pentru a ne bucura împreună de acest concert, care se anunță a fi - la fel ca în fiecare an -, un adevărat eveniment!

 
Andreea Chiselev
 
Sursa: www.romania-muzical.ro
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
38,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Thu
34
Fri
29
Sat
26
Sun
24
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău