Concerte dedicate lui Constantin Brâncuși și Mariei Tănase, la Bălți și Chișinău

  • 14 Septembrie 2016 18:35
Concerte dedicate lui Constantin Brâncuși și Mariei Tănase, la Bălți și Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la  Chișinău în colaborare cu O.C.I. Moldova-Concert organizează concertele de gală „Pasărea Măiastră” - pentru a marca împlinirea a 140 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși și 103 ani de la nașterea cântăreței Maria Tănase.Concertele vor fi susținute de orchestra de…

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la  Chișinău în colaborare cu O.C.I. Moldova-Concert organizează concertele de gală „Pasărea Măiastră” - pentru a marca împlinirea a 140 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși și 103 ani de la nașterea cântăreței Maria Tănase.

Concertele vor fi susținute de orchestra de muzică populară „Lăutarii” sub bagheta maestrului Nicolae Botgros și de interpreții: Marcel Pavel (România), Natalia Barbu (România/ R.Moldova), Nelli Ciobanu (Republica Moldova), Nina Țurcanu-Furtună (Republica Moldova), Corina Țepeș (Republica Moldova) și Marin Ganciu (Republica Moldova). Artiștii vor prezenta piese din propriul repertoriu, dar și  interpretări sau re-interpretări ale unor piese din repertoriul Mariei Tănase.

În cadrul celor două evenimente va fi prezentată și schița de pantomimă „Pasărea în văzduh”  - moment special dedicat creației lui Constantin Brâncuși, în interpretarea actorului-mim George Ciolpan și prezentarea actorului Nicolae Jelescu.

Spectacolele vor avea loc: pe data de 20 septembrie, ora 19.00 la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți și pe data de 21 septembrie, ora 19.00 la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău