Concert al Orchestrei de Camera Radio România la Chișinău

  • 22 Martie 2016 19:17
Concert al Orchestrei de Camera Radio România la Chișinău

Un concert extraordinar al Orchestrei de Camera Radio România a avut loc luni, 21 martie, seara, la Sala cu Orgă din Chișinău.

Orchestra a interpretat, sub bagheta dirijorului Yuri Botnari, originar din Chișinău, mai multe opere de Beethoven, precum și o partitură ce poartă semnătura compozitorului contemporan Vladimir Beleaev.

Spectatorii veniți la concert au mărturisit că faima dirijorului Yuri Botnari, precum și cea a Orchestrei de Camera Radio România i-a adus la acest concert.

„Îmi place muzica clasică și domnul Botnari e un dirijor foarte renumit, vestit în toată lumea, din Moldova și ne-a fost interesant să venim la acest concert.”

„Eu am învățat împreună cu domnul Iurie, este un dirijor foarte talentat și de perspectivă. Orchestra este, de asemenea, minunată, am venit în special pentru asta. Abia aștept acest concert.”

Directorul Orchestrelor și Corurilor Radio România, Răzvan Suma, a menționat că acest eveniment cultural reprezintă unul dintre elementele colaborării la nivel cultural între Chișinău și București.

„Este foarte important ca această colaborare muzicală între cele două țări să continue și să fie cât mai multe colaborări de genul acesta. Fiecare apariție în Chișinău este ceva special pentru mine”, a mărturisit Răzvan Suma.

Aflarea dirijorului Yuri Botnari, originar din Chișinău, la pupitrul Orchestrei de Camera Radio România nu este prima colaborare între artiștii din România și Republica Moldova a subliniat Miora Bâscă, producătorul Formațiilor Muzicale Radio.

„Această colaborare și această sosire la Chișinău mi se pare o legătură de suflet care face bine pentru ambele culturi, care, de fapt, sunt una singură. Ne bucurăm că avem această ocazie de a oferi publicului din Chișinău un concert și șansa de a cunoaște arta interpretativă din România”, a declarat Miora Bâscă.

Concertul a fost dedicat aniversării a 65-a a lui Yuri Botnari, care este dirijor principal și director artistic al Orchestrei Filarmonice din Barcelona și dirijor al Orchestrei Filarmonice din Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău