Concert al artiștilor din Ucraina la Cernăuți, pentru a cere închiderea spațiului aerian și încetarea războiului

  • 22 Martie 2022 17:36
Concert al artiștilor din Ucraina la Cernăuți, pentru a cere închiderea spațiului aerian și încetarea războiului

Zeci de artiști din Ucraina au susținut, marți, un concert în curtea Universității de Stat din Cernăuți, pentru a atrage atenția asupra necesității închiderii spațiului aerian al Ucrainei și încetării războiului declanșat pe 24 februarie.

Evenimentul a reunit artiști din Cernăuți, dar și din Kiev sau Harkov, orașe puternic afectate de război, fiind organizat în cadrul campaniei "Free Sky", desfășurată la nivel național, scrie Agerpres.

"Prin această acțiune dorim încă o dată să atragem atenția întregii lumi. Fiți alături de noi, de partea luminii și a dragostei! Închideți cerul deasupra Ucrainei!", a fost mesajul de transmis de organizatori.

Imnul Național al Ucrainei a fost interpretat sub bagheta dirijorului Dmitro Morozov, care este artist emerit al Ucrainei și conduce Orchestra Simfonică din Harkov.

"Astăzi avem drept scop, prin această acțiune, să atragem atenția pentru a fi închis cerul deasupra Ucrainei. Toți luptăm pentru pace în Ucraina noastră. (...) Muzica este importantă oricând și mai ales în vreme de război. Creația și muzica, dar și creația muzicii au scopul de a-i uni pe toți oamenii de diferite naționalități, rase, continente. Arta are funcție de unificare. Ea curăță sufletele oamenilor", a afirmat Morozov.

 

Foto: (c) CRISTIAN LUPASCU / AGERPRES FOTO


"Noi susținem Ucraina și avem rugămintea de a închide cerul deasupra Ucrainei, ca să nu bombardeze, să nu zboare proiectilele și să se salveze vieților omenești, ale femeilor, ale copiilor, ale oamenilor în vârstă", a spus, la rândul său, violonistul Nicolae Hakman, artist emerit al Ucrainei, el menționând că are acasă mai mulți refugiați din zonele afectate de conflict.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău