Concepția politicii externe a lui Igor Dodon, la Munchen: „și...și...”, dar nu „sau...sau...” în raport cu Moldova

  • 16 Februarie 2019 12:33
Concepția politicii externe a lui Igor Dodon, la Munchen: „și...și...”, dar nu „sau...sau...” în raport cu Moldova

Președintele Igor Dodon, aflat la Munchen, unde se desfășoară Conferința Internațională de Securitate, și-a prezentat viziunea privind politica externă a Republicii Moldova în cadrul unor consultări informale.

El și-a reiterat poziția privind susținerea unei ”politici externe echilibrate, cu menținerea și consolidarea principiului privind neutralitatea permanentă, cu alte cuvinte prin realizarea concepției „și...și...”, dar nu „sau...sau...” în raport cu Moldova”, după cum a precizat pe pagina sa de Facebook. De asemenea, el și-a prezentat tezele principale ale Conceptului „Pachetul comprehensiv pentru Moldova”.

Menționăm că pe agenda oficială a discuțiilor Conferinței de Securitate de la Munchen nu figurează nicio luare de cuvând sau discurs al președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Igor Dodon a mai anunțat pe Facebook despre faptul că a avut întrevederi cu președintele Serbiei, Aleksandar Vucic și cu ministrul afacerilor externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.

Dodon i s-a plâns lui Lavrov pe dificultățile legate de campania electorală, în pofida cărora, însă, ”dialogul dintre RM și FR se dezvoltă în mod stabil, în cadrul parteneriatului strategic”, după cum a menționat acesta. El i-a mai spus șefului diplomației ruse că ”declarațiile Guvernului și cele ale Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM trebuie examinate prin prisma campaniei electorale și că după aceasta, situația se va schimba în bine”.

Președintele Igor Dodon participă zilele acestea la Conferința internațională de Securitate de la Munchen.

Participarea sa și pozițiile exprimate la acest forum nu au fost însă coordonate cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău