Concentrațiile de poluanți au depășit normele la Chișinău și Bălți

  • 17 Mai 2023 18:01
Concentrațiile de poluanți au depășit normele la Chișinău și Bălți

În ultimele 24 de ore, factorii meteorologici au contribuit la acumularea poluanților în aer îndeosebi în orele de seară și ale dimineții, cauza principală fiind atenuarea vântului și prezența stratului de reținere. Concentrația maximă a depășit norma sanitară în municipiul Chișinău pentru suspensii solide – de 1,4 ori, dioxid de azot – de 1,1-1,4 ori, fenol de 1,1-1,9 ori, iar în municipiul Bălți, pentru dioxid de azot de 1,1 ori, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției de Mediu, concentrația maximă admisibilă pentru media zilnică a fost depășită la Chișinău pentru dioxid de azot de 1,9 ori, aldehidă formică de 1,9 ori, iar la Bălți - pentru suspensii solide de 1,2 ori, dioxid de azot de 1,6 ori, aldehidă formică de 1,3 ori.

„La stația automată de tip trafic amplasată în intersecția str. Mihai Viteazul cu bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, mun. Chișinău, în intervalul 15-16 mai, valorile înregistrate ale poluanților particule în suspensii (PM10), dioxid de sulf, ozon, monoxid de carbon, dioxid de azot, s-au încadrat în limitele admisibile”, conform sursei citate.

În intervalul 16-17 mai, influența sectorului cald, atenuarea vântului și formarea inversiunii termice de la sol în orele nocturne și ale dimineții vor contribui la acumularea poluanților în aer, precizează Agenția de Mediu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău