Comunitatea Energetică Europeană a deschis o reprezentanță la Chișinău, pentru a-și consolida implicarea în soluționarea problemelor energetice ale R.Moldova

  • 07 Aprilie 2022 13:28
Comunitatea Energetică Europeană a deschis o reprezentanță la Chișinău, pentru a-și consolida implicarea în soluționarea problemelor energetice ale R.Moldova

Comunitatea Energetică a deschis un birou la Chișinău, pentru a-și consolida implicarea în soluționarea problemelor energetice ale Republicii Moldova. Potrivit Infotag, acest lucru este raportat pe site-ul Secretariatului Comunității Energetice.

Directorul biroului, Artur Lorkowski, a declarat cu această ocazie că deschiderea biroului "confirmă eforturile Secretariatului de a sprijini Moldova în modernizarea sectorului energetic și creșterea securității și rezistenței sale la provocările actuale și viitoare în conformitate cu regulile și principiile Comunității Energetice".

Premierul Natalia Gavrilița a salutat deschiderea biroului.

"Moldova, ca una dintre cele mai vulnerabile țări din Europa în ceea ce privește securitatea energetică, are nevoie de ajutor din partea Comunității Energetice pentru a depăși problemele energetice tot mai mari și pentru avansarea către securitatea energetică. Deschiderea biroului va reprezenta o contribuție importantă la eforturile de reformă energetică ale Republicii Moldova și va crește capacitatea acesteia de a face față provocărilor energetice, care au fost agravate de războiul din Ucraina și prețurile mari la energie", a spus ea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău