Comportamentul Moscovei față de Ucraina va juca un rol crucial în soarta conductei Nord Stream 2, avertizează subsecretarul de stat american Wendy Sherman

  • 13 Ianuarie 2022 11:49
Comportamentul Moscovei față de Ucraina va juca un rol crucial în soarta conductei Nord Stream 2, avertizează subsecretarul de stat american Wendy Sherman

Comportamentul Moscovei față de Ucraina va juca un rol crucial în soarta conductei Nord Stream 2, a avertizat miercuri subsecretarul de stat american Wendy Sherman, șefa delegației SUA la negocierile pe probleme de securitate din această săptămână cu Rusia, potrivit Reuters.

Acest gazoduct, care încă nu este operațional, subminează securitatea energetică și securitatea națională a unei 'părți semnificative a comunității euro-atlantice', a subliniat oficialitatea americană.

În același timp, Senatul SUA va vota astăzi un proiect de lege promovat de republicanul Ted Cruz vizând impunerea de sancțiuni asupra Nord Stream 2, cu toate că este de așteptat ca acest proiect să nu obțină suficient sprijin pentru a putea fi adoptat, mai notează Reuters.

Democrații din Senatul SUA au dat publicității miercuri un proiect de lege susținut de senatorul democrat Robert Menendez și care vizează impunerea de sancțiuni radicale împotriva unor înalți responsabili ai guvernului și armatei ruse, inclusiv președintele Vladimir Putin, precum și principalelor instituții bancare ruse în cazul în care Moscova ar declanșa ostilități împotriva Ucrainei.

Pe de altă parte, ministrul apărării german, Christine Lambrecht, a declarat că gazoductul nu trebuie legat de divergențele cu Moscova cu privire la Ucraina.

Rusia a comasat zeci de mii de soldați și echipamente în apropierea frontierei cu Ucraina, suscitând temeri privind declanșarea unei agresiuni împotriva țării vecine, scrie Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,69 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău