Componență nouă a Consiliului pentru prevenirea torturii

  • 25 Octombrie 2016 11:20
Componență nouă a Consiliului pentru prevenirea torturii

Mecanismul Național de Prevenire a Torturii va activa într-o formulă nouă în urma concursului organizat de Oficiul Avocatului Poporului.

În componența Consiliului pentru prevenirea torturii au intrat Mihail Gorincioi, jurist la Asociația Obștească „Centrul de Drept al Avocaților”, Svetlana Doltu, medic ftiziopulmonolog la Asociația Obștească „AFI”, Radu Nicoară, jurist la IDOM, Oxana Gumennaia, psiholog și Veaceslav Panico, jurist la Institutul de Reforme Penale, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Oficiului Avocatului Poporului.

Membrii Consiliului au fost propuși de societatea civilă și selectați prin concursul organizat de Oficiul Avocatului Poporului pentru un mandat de cinci ani, care nu poate fi reînnoit. Avocatul poporului și avocatul poporului pentru drepturile copilului sunt membri de drept ai Consiliului.

Consiliul este creat în scopul protecției persoanelor împotriva torturii și altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante, în calitate de mecanism național de prevenire a torturii, în conformitate cu Protocolul opțional la Convenția împotriva torturii și a altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante.

În Republica Moldova Mecanismul Național de Prevenire a Torturii (MNPT) a fost instituit în anul 2007. De la începutul funcționării, în cadrul a două mandate anterioare, au fost efectuate peste 1200 de vizite în locurile unde sunt ori pot fi deținute persoane private de libertate, cu scopul de prevenire a relelor tratamente și înaintarea recomandărilor menite să amelioreze situația persoanelor aflate în custodia statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău