Compensații pentru titularii de patentă care trec la activitate independentă

  • 10 Iunie 14:35
Compensații pentru titularii de patentă care trec la activitate independentă

Statul va acorda compensații de până la 10 mii de lei pentru titularii de patentă care trec la activitate independentă. Măsura vine în contextul în care din 1 iulie activitatea în baza patentei de întreprinzător nu va mai fi admisă. Cei care desfășoară activitate de comerț cu amănuntul la tarabe, tejghele, tonete, în chioșcuri etc. sunt obligați să treacă la un regim fiscal nou, transmite IPN.

Banii care vor fi oferiți sub formă de compensație vor putea fi cheltuiți pentru procurarea și instalarea echipamentului de casă și control cu memorie fiscală sau soluțiile digitale aferente acestora.

De asemene, sunt acceptate cheltuieli privind amenajarea locului de desfășurare a activității: procurarea mobilierului, cheltuieli de procurare a materialelor de construcție etc., se precizează în nota informativă a proiectului de decizie supus consultărilor publice.

La data de 31 decembrie 2022, la Serviciul Fiscal de Stat erau înregistrați 4 800 de titulari ai patentei pentru desfășurarea comerțului cu amănuntul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:1,54 m/s
Sat
23
Sun
23
Mon
23
Tue
22
Wed
22
Arhivă Radio Chișinău