Companii din R. Moldova vor beneficia de asistență în dezvoltarea capacităților organizaționale

  • 14 Decembrie 2021 10:42
Companii din R. Moldova vor beneficia de asistență în dezvoltarea capacităților organizaționale

Trei companii din Republica Moldova care activează în agricultura ecologică sau au tangență cu aceasta vor beneficia, în perioada decembrie 2021 - iunie 2022, de asistență axată pe dezvoltarea capacităților organizaționale, oferită în cadrul programului Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) „Farmer-to-Farmer”, implementat de CNFA (Cultivating New Frontiers in Agriculture) Moldova. Asistența va fi oferită de o companie autohtonă angajată prin contract în urma unei evaluări a capacităților efectuate recent și în baza recomandărilor elaborate în urma acesteia, transmite MOLDPRES.

Cei trei beneficiari sunt Asociația Patronală „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA), Incubatorul de afaceri agroalimentare Katalyst Kitchens și SRL Agrobiznes, scrie MOLDPRES.

Asistența va consta în elaborarea pentru fiecare beneficiar a câte un manual în domeniul resurselor umane, o politică a deplasărilor de serviciu, un model de raport pentru consultanții contractați, precum și un sistem de monitorizare și evaluare. 

"Serviciile de dezvoltare organizațională vor mai include crearea unor sisteme de politici și proceduri pentru efectuarea angajărilor, inclusiv de voluntari, și identificarea celor mai bune practici în domeniul serviciilor oferite de fiecare beneficiar. Totodată, cele trei entități vor fi asistate în întocmirea unor coduri de etică profesională, gestionarea fluxurilor de informație și schimburilor de date, elaborarea unor modele de contracte utilizate de cele trei organizații, precum și alte documente", indică CNFA Moldova.

Programul Farmer-to-Farmer este implementat în țara noastră, în perioada 2018-2022, de CNFA Moldova, cu suportul financiar al USAID. Programul are drept obiectiv creșterea veniturilor obținute de producători, procesatori, exportatori și alți actori de pe lanțul valoric al agriculturii ecologice și cel al producerii laptelui și al creșterii animalelor prin îmbunătățirea asocierii, accesului la resurse, instruirii fermierilor și a educației universitare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Thu
11
Fri
11
Sat
11
Sun
11
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău