Compania Wartsila din Finlanda va anula activele rusești în valoare de 200 de milioane de Euro

  • 21 Aprilie 2022 08:50
Compania Wartsila din Finlanda va anula activele rusești în valoare de 200 de milioane de Euro

Compania Wartsila din Finlanda a decis să-și reducă activitățile în Rusia. Producătorul finlandez de echipamente maritime Wartsila preconizează să anuleze 200 de milioane de euro aferente activelor și operațiunilor sale de afaceri din Rusia, transmite Serviciul de presă al companiei, scrie Rador.

''Respectăm toate sancțiunile actuale și ne vom conforma la toate sancțiunile comerciale viitoare aplicabile activităților noastre. În mediul actual, nu este profitabil pentru Wartsila să continue operațiunile sale în Rusia și, prin urmare, am decis să reducem în continuare sfera activităților noastre în Federația Rusă. Operațiunile vor fi ajustate în conformitate cu legislația locală. În timpul acestui proces, prioritatea noastră rămâne siguranța și bunăstarea angajaților noștri", se specifică în comunicatul remis de companie. Wartsila a suspendat livrările, vânzările, comenzile și comerțul în Rusia.

Compania se așteaptă ca această decizie să aibă un impact negativ asupra performanței sale financiare, deoarece activitățile sale din Rusia formează până la 5% din profitul anual sau echivalentul a 40 de milioane de euro. Wartsila este specializată în producția de centrale electrice pentru nave, centrale electrice, diverse mecanisme, sisteme de control al navelor și a altor echipamente. Compania are peste 200 de birouri în 68 de țări. În prezent, trei birouri ale companiei au sediul în Rusia, unde sunt angajate 750 de persoane. În 2021, compania a generat vânzări nete de 4,8 miliarde de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău