Compania rusă Aeroflot își suspendă toate zborurile, cu excepția celor către Belarus

  • 05 Martie 2022 16:29
Compania rusă Aeroflot își suspendă toate zborurile, cu excepția celor către Belarus

Compania aeriană Aeroflot a anunțat că va suspenda din 8 martie toate zborurile externe, cu excepția celor spre Belarus, relatează Associated Press.

Anunțul vine în urma deciziei UE de a închide întreg spațiul său aerian tuturor avioanelor rusești, dar și după ce agenția rusă de aviație, Rosaviatsiya, a recomandat tuturor companiilor aeriene ruse cu avioane închiriate în străinătate să oprească zborurile de pasageri și mărfuri în exterior, invocând riscul ridicat ca acestea să fie confiscate ca parte a sancțiunilor occidentale, precizează ziare.com.

La 28 februarie, Aeroflot a anunțat că suspendă toate zborurile către Europa.

"Ca urmare a restricțiilor privind spațiul aerian instituite de autoritățile europene, Aeroflot își suspendă din 28 februarie 2022 și până la o nouă notificare zborurile către toate destinațiile europene", se arată într-un comunicat al companiei rusești.

Uniunea Europeană a anunțat duminică, 27 februarie, că își va închide spațiul aerian pentru companiile aeriene rusești ca măsură de sancționare a invadării Ucrainei de către Rusia, măsură adoptată de Canada și de mai multe țări europene care nu fac parte din UE.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sun
19
Mon
20
Tue
22
Wed
19
Thu
20
Arhivă Radio Chișinău