Compania farmaceutică Johnson&Johnson, amendată de un tribunal american cu 572 de miliaone de dolari

  • 27 August 2019 11:39
Compania farmaceutică Johnson&Johnson, amendată de un tribunal american cu 572 de miliaone de dolari

Procurorul general al statului american Oklahoma a salutat decizia instanței de a amenda cu 572 de milioane de dolari gigantul farmaceutic Johnson&Johnson, scrie RADOR.

Mike Hunter a precizat că firma a promovat prin dezinformare folosirea calmantelor, alimentând, astfel fenomenul dependenței care a făcut mii de victime în rândul locuitorului statului Oklahoma. "Johnson&Johnson va fi, în sfârșit, trasă la răspundere pentru mii de decese și de cazuri de dependență, provocate de activitățile lor.

În timpul procesului, echipa noastră [de procurori] a dovedit toate acuzațiile formulate, adică faptul că firma a folosit pseudoștiința și metode de dezinformare pentru a minimiza riscurile opioidelor", a anunțat procurorul Mike Hunter. Investitorii se tem de amenzi mult mai mari, iar cotațiile companiei Johnson&Johnson au fost tranzacționate la un preț mai ridicat cu două procente.

Compania Johnson&Johnson a anunțat că va ataca cu apel decizia instanței, considerat un caz test pentru acuzații de acest tip ce ar putea fi lansate și asupra altor producători farmaceutici din SUA, relatează corespondentul BBC.

Sursa:RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău