Compania Disney a fost dată în judecată pentru spionarea copiilor prin intermediul aplicațiilor

  • 10 August 2017 20:49
Compania Disney a fost dată în judecată pentru spionarea copiilor prin intermediul aplicațiilor

Walt Disney Company este acuzată că se folosește de aplicațiile sale de smartphone și tabletă pentru a spiona copiii care le folosesc, fiind chemată în fața unei instanțe din California.

Compania, care tocmai a anunțat că își va retrage conținutul de pe Netflix pentru a-și crea propriul serviciu de video streaming, a fost chemată în fața unei instanțe din California, unde este acuzată că aplicațiile sale colecționează informații despre copii, care sunt apoi vândute firmelor de advertising.

Aplicațiile Disney ar include componente software specializate în urmărirea și colecționarea datelor despre comportamentul online al utilizatorilor. Deși este o tehnică des folosită de dezvoltatori pentru aplicațiile mobile, problema în acest este că la mijloc sunt copii.

Acest comportament contravine COPPA (Children’s Online Privacy Protection Act), o lege adoptată de Congresul american în 1999 pentru a proteja intimitatea online a copiilor. Conform acestui act, colectarea datelor în cazul copiilor cu vârste mai mici de 13 ani nu se poate face decât cu acordul părinților.

Într-un comunicat oficial, Disney neagă că aplicațiile sale ar încălca COPPA și spune că este vorba de neînțelegerea reglementărilor legale din partea reclamantului.

Citiți detalii pe News.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău