Compania daneză de bijuterii Pandora renunță la diamantele extrase din mine

  • 04 Mai 2021 17:25
Compania daneză de bijuterii Pandora renunță la diamantele extrase din mine

Compania daneză de bijuterii Pandora a anunțat marți că va renunța la diamantele extrase din mine pentru a comercializa produse mai etice, la un an după ce a ales să utilizeze doar aur și argint reciclate până în 2025, relatează AFP.

Pandora, companie specializată în bijuterii entry-level, fiind unul dintre cei mai mari producători mondiali de astfel de bijuterii, va folosi de acum doar diamante create în laborator, a afirmat compania într-un comunicat.

Acestea au și avantajul de a fi mai puțin costisitoare, având în același timp toate caracteristicile unui diamant natural, a mai spus gigantul de bijuterii.

"Diamantele nu sunt doar eterne, sunt și pentru toată lumea", a pledat președintele grupului, Alexander Lacik. Această alegere "este dovada programului ambițios pe care îl dezvoltăm pentru a fi mai durabil", a subliniat el.

Prima colecție Pandora care folosește diamante produse în laborator, prezentată marți, va fi mai întâi lansată în Marea Britanie, înainte de lansarea sa la nivel global anul viitor.

Fondată în 1982 la Copenhaga, Pandora a devenit o companie multinațională cu peste 27.000 de angajați, dintre care circa jumătate în Thailanda, unde sunt produse bijuteriile sale. Grupul vinde 250.000 de bijuterii pe zi, în special brățări.

Deși diamantele sunt prezente doar într-o mică parte din vânzările Pandora, decizia companiei face parte dintr-o tendință a bijutierilor care vizează să ofere consumatorilor mai multe garanții cu privire la respectarea drepturilor omului și a mediului înconjurător.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău