Compania Avia Invest, afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, care a concesionat aeroportul, a pierdut procesul contra Guvernului

  • 20 Decembrie 2023 17:17
Compania Avia Invest, afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, care a concesionat aeroportul, a pierdut procesul contra Guvernului

Avia Invest, compania afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) din 2013, până la revenirea acestuia în gestiunea statului zece ani mai târziu, în 2023, a pierdut procesul contra Agenției Proprietății Publice (APP) la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Decizia a fost pronunțată miercuri, 20 decembrie, scrie newsmaker.md.

Avocații companiei concesionare au chemat în judecată APP pe 22 decembrie 2020. Ei au solicitat Agenției să-și anuleze actul prin care a desfăcut contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Aeroportului Internațional Chișinău și a terenului aferent acestuia, cu restituirea de către SRL „Avia Invest” a tuturor activelor. Dosarul a fost examinat în prima instanță de judecătorii de la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, iar ulterior repetat la Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție. Acțiunea depusă de „Avia Invest” a fost, însă, respinsă de fiecare dată drept neîntemeiată, cu menținerea deciziei primei instanțe care îi dă câștig APP.

„Se respinge cererea depusă de Societatea cu Răspundere Limitată „Avia Invest”, reprezentată de avocatul Lunga Dmitri cu privire la suspendarea executării deciziei instanței de apel în cauza intentată împotriva APP”, se menționează în ultima decizie a CSJ, din 20 decembrie, scrie sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău