Compania aeriană australiană Qantas a vândut în numai 10 minute toate biletele pentru un ''zbor către nicăieri''

  • 17 Septembrie 2020 17:36
Compania aeriană australiană Qantas a vândut în numai 10 minute toate biletele pentru un ''zbor către nicăieri''

Compania aeriană Qantas a vândut joi în numai 10 minute toate locurile pentru un ''zbor către nicăieri'', care pe 10 octombrie va survola unele dintre principalele atracții turistice ale Australiei, o modalitate prin care această companie încearcă să compenseze din pierderea veniturilor provocată de restricțiile de călătorie în contextul pandemiei de COVID-19, relatează agenția EFE și Agerpres.

Compania aeriană Qantas a vândut joi în numai 10 minute toate locurile pentru un ''zbor către nicăieri'', care pe 10 octombrie va survola unele dintre principalele atracții turistice ale Australiei, o modalitate prin care această companie încearcă să compenseze din pierderea veniturilor provocată de restricțiile de călătorie în contextul pandemiei de COVID-19, relatează agenția EFE.

Acest zbor, care va fi efectuat cu un avion Boeing 787 ce va decola de la Sydney, va survola muntele de granit roșu Uluru, insulele Whitsundays și Marea Barieră de Corali, avionul urmând să aterizeze tot la Sydney după șapte ore de călătorie.

Biletele, cu prețuri cuprinse între 572 și 2.754 de dolari (486 - 2.341 de euro), s-au vândut în zece minute, acest zbor fiind ''probabil cel mai rapid vândut în istoria Qantas'', potrivit unui reprezentant al companiei.

Aceasta a decis de asemenea să reia din luna noiembrie zborurile de agrement de 12 ore deasupra Antarcticii, efectuate tot cu avioane Boeing 787.

În urma restrângerii activității din cauza restricțiilor antiepidemice, compania Qantas a anunțat în luna iunie reducerea a circa 6.000 de posturi în cadrul unui program de restructurare. Alte 2.500 de posturi ar putea fi diminuate în urma externalizării serviciilor la sol.

Printre alte modalități de creștere a încasărilor, Qantas a scos la vânzare obiectele care în mod normal sunt făcute cadou pasagerilor de la clasa business, inclusiv 10.000 de seturi de pijamale, care s-au vândut în câteva ore. De asemenea, doritorii pot să achiziționeze, pentru 25 de dolari, pachetele de cadouri oferite pasagerilor de la clasa business, care conțin cremă de mâini, pliculețe de ceai, biscuiți cu ciocolată și alune, printre altele.AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău