Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R.Moldova se va întruni într-o ședință online

  • 10 Iunie 2020 08:45
Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R.Moldova se va întruni într-o ședință online

Comitetului Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova se va întruni astăzi într-o ședință online. Anunțul a fost făcut pe Facebook de europarlamentarul român, Siegfried Mureșan.

El a spus că în cadrul reuniunii, se va analiza implementarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. De asemenea, se va vorbi despre asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro a Uniunii Europene pentru Republica Moldova. Un alt subiect al discuției va fi ajutorul oferit de Uniunea Europeană Republicii Moldova în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19.

Europarlamentarul a declarat că Uniunea Europeană sprijină în continuare parcursul european al Republicii Moldova, însă procesul de implementare al reformelor la Chișinău rămâne un aspect important pentru acordarea asistenței macrofinanciare.

Progresele din domeniul justiției și administrației publice, consolidarea statului de drept, dar și lupta împotriva corupției rămân principalele reforme necesare pentru acordarea în continuare a ajutorului financiar din partea Uniunii Europene”, a scris europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, pe pagina de Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău