Comitetul Paralimpic din Republica Moldova a împlinit 20 de ani

  • 24 Martie 2023 13:10
Comitetul Paralimpic din Republica Moldova a împlinit 20 de ani

Ministerul Educației și Cercetării susține extinderea mișcării paralimpice din țara noastră și promovează incluziunea socială prin sport. Structura care susține participarea persoanelor cu dizabilități în sport, Comitetul Paralimpic din Republica Moldova a împlinit 20 de ani de activitate.

În anul 2022 sportivii paralimpici au obținut 21 de medalii la Campionatul European și 3 medalii la Campionatul Mondial. Tot anul trecut 15 sportivi paralimpici s-au învrednicit de premii din partea Ministerului Educației și Cercetării pentru rezultatele remarcabile, în timp ce 8 sportivi primesc burse sportive.  Comitetul Paralimpic este condus de cel mai titrat sportiv paralimpic din istoria Republicii Moldova, Oleg Crețul, Maestru Emerit al Sportului la parajudo, campion al Jocurilor Paralimpice de la Beijing din anul 2008, deținător a patru titluri mondiale și trei europene, se arată în comunicatul MEC.

Prezent la evenimentul aniversar al Comitetului Paralimpic, secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Sergiu Gurin, a adresat un mesaj de felicitare tuturor sportivilor. „Țara noastră a demonstrat, de mai multe ori, că poate cuceri cele mai înalte culmi alte sportului. Sportivii paralimpici ne-au prilejuit de multe ori sentimentul de mândrie, inspirând următoarele generații să creadă în visurile lor și în viitor”, a menționat Sergiu Gurin.

Secretarul de stat le-a mulțumit reprezentanților Comitetului Paralimpic pentru efortul depus și deschiderea față de sportivi, menționând necesitatea creării de oportunități pentru dezvoltarea infrastructurii sportive adaptate persoanelor cu dizabilități. 

Fondarea în 2002 a Comitetului Paralimpic al Republicii Moldova a încurajat eforturile sportivilor paralimpici. În consecință, pe parcursul anilor, membrii lotului paralimpic au reușit să se claseze pe locuri de top în cadrul diverselor competiții internaționale.

Ministerul Educației și Cercetării felicită sportivii, antrenorii, staff-ul tehnic și toți reprezentanții  mișcării paralimpice cu prilejul aniversării a douăzeci de ani de la fondarea Comitetului Paralimpic din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău