Comisia Unificată de Control: Măsurile de carantină la Talmaza vor fi asigurate de o echipă de cel mult 10 persoane care nu vor fi dotați cu armament

  • 09 Aprilie 2020 15:17
Comisia Unificată de Control: Măsurile de carantină la Talmaza vor fi asigurate de o echipă de cel mult 10 persoane care nu vor fi dotați cu armament

Delegația moldovenească în Comisia Unificată de Control a înaintat un demers celorlalți copreședinți ai delegațiilor Federației Ruse și Transnistriei, precum și Misiunii OSCE în Republica Moldova cu privire la noile măsuri adoptate pentru localitatea Talmaza, aflată în Zona de Securitate, informează Biroul pentru Politici de Reintegrare.

Potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, în localitatea Talmaza, raionul Ștefan Vodă a fost instituit regimul de carantină începând cu 9 aprilie, ora 08.00. Hotărârea a fost luată având în vedere că în localitatea cu aproape 7 mii de locuitori au fost confirmate mai multe cazuri de COVID-19.

Măsurile de carantină aplicate în localitatea Talmaza vor fi asigurate de o echipă de cel mult 10 persoane ale autorităților de aplicare ale legii și militari, care nu vor fi dotați cu armament și vor asigura ordinea publică și regimul de carantină.

S-a stabilit că după ridicarea regimului de carantină, personalul care asigură măsurile de carantină va fi retras din Zona de securitate, se mai arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău