Comisia specială a lansat concurs pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului

  • 28 Decembrie 2021 17:28
Comisia specială a lansat concurs pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului

Comisia specială pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului a anunțat astăzi că inițiază concursul de selectare a doi candidați la funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman), comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, pentru a putea candida la funcția de Ombudsman, doritorii trebuie să fie cetățeni ai Republicii Moldova; să nu fie supuși vreunei măsuri de ocrotire judiciară; să dețină o diplomă de licență; să aibă o vechime în muncă de cel puțin 10 ani și o activitate notorie în domeniul apărării și promovării drepturilor omului.

În perioada 29 decembrie 2021 – 21 ianuarie 2022, candidații pot depune personal, prin poștă sau prin e-mail dosarul de participare la concurs. Data-limită pentru depunerea dosarului este 21.01.2022.

Dosarul de participare la concurs va conține următoarele acte: cerere de participare la concurs; Curriculum vitae; scrisoare de motivație; copia buletinului de identitate; copia diplomei/licenței de studii; acte ce confirmă vechimea în muncă de cel puțin 10 ani; referință de la două persoane; certificat de sănătate; cazierul judiciar; declarație pe proprie răspundere precum că nu are interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică; consimțământul privind prelucrarea datelor cu caracter personal și o declarație de avere și interese personale.

Funcția de Avocat al Poporului a devenit vacantă după ce Parlamentul a aprobat, la 9 decembrie curent, cererea de demisie a Nataliei Moloșag.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău