Comisia pentru Situații Excepționale obligă Energocom să procure energia electrică primn negocieri directe

  • 25 Iunie 2022 11:56
Comisia pentru Situații Excepționale obligă Energocom să procure energia electrică primn negocieri directe

Întrunită vineri, 24 iunie, în ședință, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a decis să oblige SA Energocom să procure, prin negocieri directe, energia electrică solicitată de operatorii de sistem și furnizorii serviciului universal și de ultimă opțiune pentru perioada iulie-august 2022.

Totodată, potrivit deciziei CSE, pentru asigurarea cantităților de energie electrică necesare consumatorilor finali și operatorilor de sistem pentru acoperirea consumului tehnologic și a pierderilor în rețelele electrice, furnizorii serviciului universal, de ultimă opțiune și operatorii de sistem procură energie electrică în baza contractelor bilaterale încheiate cu SA Energocom.

Potrivit aceleași decizii, pe perioada stării de urgență, prețul se va stabili exclusiv în baza costurilor înregistrate de operatorul sistemului de transport pentru echilibrarea sistemului electroenergetic.

Amintim că în ultimele trei luni contractele erau semnate de Energocom pentru un termen de doar o lună, iar principalul furnizor era Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan și producători din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău