Comisia pentru afaceri externe a parlamentului turc va dezbate joi aderarea Suediei la NATO

  • 14 Noiembrie 2023 17:51
Comisia pentru afaceri externe a parlamentului turc va dezbate joi aderarea Suediei la NATO

Comisia pentru afaceri externe a parlamentului turc va dezbate joi un proiect de lege care aprobă aderarea Suediei la NATO, conform agendei sale oficiale, relatează Reuters.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a înaintat proiectul de lege parlamentului pentru ratificare în urmă cu trei săptămâni, într-o mișcare salutată de NATO și Stockholm. Turcia a ridicat inițial obiecții, spunând că Suedia adăpostește grupuri pe care ea le consideră teroriste.

Proiectul de lege trebuie aprobat de comisia parlamentară pentru afaceri externe înainte de votul întregului legislativ. Erdogan va promulga apoi legea.

Deși a spus că Ankara așteaptă mai mult de la Suedia în combaterea militanților kurzi, Erdogan a declarat luna aceasta că va încerca să faciliteze ratificarea cât mai mult posibil.

Miniștrii de externe din NATO se vor întâlni la Bruxelles în perioada 28-29 noiembrie.

Suedia și Finlanda, neutre de mult timp, au solicitat aderarea la NATO anul trecut pentru a-și consolida securitatea după invazia rusă din Ucraina. Aderarea Finlandei a fost pecetluită în aprilie, dar candidatura Suediei a fost blocată de Turcia și Ungaria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău