Lituania: UE ar trebui să ia în calcul noi sancțiuni împotriva Rusiei înainte ca aceasta să depășească liniile roșii

  • 20 Aprilie 11:50
Lituania: UE ar trebui să ia în calcul noi sancțiuni împotriva Rusiei înainte ca aceasta să depășească liniile roșii

Ministrul lituanian de externe, Gabrielius Landsbergis, consideră că Uniunea Europeană ar trebui să analizeze posibilitatea de a introduce noi sancțiuni împotriva Rusiei fără să aștepte ca Moscova să lanseze o ofensivă împotriva Ucrainei.

Potrivit publicației Evropeiska Pravda, șeful diplomației lituaniene a făcut această declarație luni, după o videoconferință a miniștrilor de externe ai statelor UE. Totodată, Gabrielius Landsbergis a cerut Rusiei să se abțină de la escaladarea conflictului din estul Ucrainei.

"Poziția Ucrainei este foarte calmă, are un obiectiv clar și este demnă de respect" - a mai remarcat ministrul de externe al Lituaniei, subliniind că sancțiunile ar trebui discutate înainte ca Rusia să depășească liniile roșii.

"Am sugerat că sancțiunile, în special în cazul Ucrainei, ar trebui luate în calcul nu doar atunci când sunt depășite liniile roșii, adică atunci când atacul a fost deja lansat și este prea târziu să ne așezăm și să ne gândim la ce poate spune UE. Trebuie să transmitem încă de pe acum că suntem pregătiți să vorbim despre sancțiuni sectoriale dacă liniile roșii vor fi depășite. Semnalul trebuie să fie clar, puternic și rapid" - a explicat ministrul.

Evropeiska Pravda amintește că ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a adresat un apel omologilor săi din țările UE, care s-au reunit, luni, în regim de videoconferință, în care a sugerat ca UE să pregătească noi sancțiuni sectoriale împotriva Rusiei, pe fondul desfășurării de trupe ruse la granița ucraineană.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,53
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:2,68 m/s
Sun
12
Mon
11
Tue
10
Wed
10
Thu
15

Curs oficial BNM 16 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0616 -0.0000
USD 17.3513 -0.0000
RON 4.0528 -0.0000
UAH 0.6587 -0.0000
RUB 0.2415 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău