Comisia juridică și-a extins mandatul de examinare a legislației electorale cu aproximativ o lună

  • 27 Septembrie 2018 13:35
Comisia juridică și-a extins mandatul de examinare a legislației electorale cu aproximativ o lună

Parlamentul a aprobat astăzi demersul Comisiei juridice privind extinderea mandatului său de examinare a legislației electorale până la 31 octombrie.

Amintim că Parlamentul a împuternicit Comisia, în luna iulie, să evalueze cadrul legal în domeniul electoral și lacunele legislative în contextul invalidării alegerilor locale noi din municipiul Chișinău.

Comisiei i s-a acordat un termen de 60 de zile, dar a avut o singură ședință pe marginea acestui subiect, acum două săptămâni. Atunci s-a discutat în special despre posibilitatea reglementării și limitării agitației electorale on-line, în special în ziua alegerilor.

Amintim că justiția a invalidat scrutinul din Chișinău, câștigat de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în calitate de motiv fiind invocate apelurile, pe rețele de socializare, ale concurenților electorali către alegători în ziua alegerilor.

Situația cauzată de invalidarea scrutinului municipal a constituit drept motiv pentru Uniunea Europeană să suspende finanțarea pentru Republica Moldova, considerând că au fost încălcate principiile democratice.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău