Comisia juridică, pentru numiri și imunități a Parlamentului desfășoară concurs pentru selectarea a patru membri noi în CSM

  • 13 Martie 2020 15:01
Comisia juridică, pentru numiri și imunități a Parlamentului desfășoară concurs pentru selectarea a patru membri noi în CSM

Comisia juridică, pentru numiri și imunități a Parlamentului desfășoară astăzi concursul pentru selectarea a patru membri noi în Consiliul Superior al Magistraturii, din rândul profesorilor de drept. La concurs au fost admise 17 dosare.

Deputatul grupului „Pro Moldova”, Sergiu Sârbu, membru al Comisiei juridice a Parlamentului a anunțat că boicotează concursul de selectare a patru membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, pe care îl consideră nelegitim.

Sergiu Sârbu a participat la începutul ședinței, dar a declarat că a constatat că ar exista o înțelegere între deputații PSRM și PDM, care după ultimele modificări în componența comisiei, dețin majoritatea. De asemenea, el a amintit de modificări ale legislației, care ar fi fost făcute pentru ca actuala guvernare să dețină controlul în cadrul CSM.

Și deputatul Partidului Șor, Denis Ulanov, a părăsit ședința Comisiei, aducând acuzații similare

Amintim că anterior și membrii Blocului ACUM în Comisie, Dinu Plângău și Sergiu Litvinenco au anunțat că boicotează concursul pentru selectarea celor 4 membri ai CSM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău