Comisia Europeană: Vom lansa o campanie de donații la nivel mondial. Obiectivul: 7,5 miliarde de euro

  • 26 Aprilie 2020 10:33
Comisia Europeană: Vom lansa o campanie de donații la nivel mondial. Obiectivul: 7,5 miliarde de euro

O campanie de anvergură pentru strângere de donații va fi demarată, de la nivelul Uniunii Europene, în 4 mai, a anunțat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Demersul vine ca răspuns la apelul lansat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), privind demararea unei acțiuni comunne pentru dezvoltarea unui acces rapid și echitabil la metode de diagnosticare, la terapii și la vaccinuri împotriva COVID-19, care să fie sigure, de calitate, eficace și la prețuri accesibile.

„Țări și organizații din întreaga lume sunt invitate să doneze pentru a contribui la atingerea obiectivului inițial de a strânge fonduri în valoare de 7,5 miliarde de euro. Fondurile colectate vor fi canalizate în trei direcții: teste de diagnosticare, tratamente și vaccinuri”, a transmis Ursula von der Leyen, conform comunicatului transmis de Comisia Europeană.

„Trebuie să reunim întreaga lume – atât liderii săi, cât și cetățenii – în lupta împotriva coronavirusului. Peste doar 10 zile, vom lansa o campanie de donații la nivel mondial. Un adevărat maraton. Deoarece, pentru a învinge coronavirusul, este nevoie de un răspuns global și de acțiuni susținute pe mai multe fronturi. Trebuie să dezvoltăm un vaccin, să îl producem și să facem astfel încât acesta să ajungă în fiecare colț al lumii. La un preț accesibil”, a mai transmis Ursula von der Leyen, conform Agerpres.

În 24 aprilie, OMS și un grup inițial de actori globali din domeniul sănătății au lansat o colaborare istorică și globală vizând accelerarea dezvoltării și a producției, precum și accesul echitabil la scară mondială la noile tehnologii medicale esențiale pentru combaterea COVID-19. Printre actorii din cadrul acestui grup se numără Fundația Bill and Melinda Gates (BMGF), Coaliția pentru inovare în domeniul pregătirii în eventualitatea apariției unei epidemii (CEPI), Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare (GAVI), Fondul global, UNITAID, Wellcome Trust și Banca Mondială. Împreună, aceștia s-au angajat să atingă obiectivul comun ce constă în oferirea unui acces global echitabil la instrumente inovatoare pentru combaterea COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău