Comisia Europeană recomandă ridicarea vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova

  • 15 Noiembrie 2013 14:41
Comisia Europeană recomandă ridicarea vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova

Comisia Europeană a recomandat, vineri, 15 noiembrie, ridicarea vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova.

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat în cadrul unui briefing ținut la Bruxelles împreună cu premierii moldovean și român, Iurie Leancă și Victor Ponta, că Republica Moldova a îndeplinit toate cerințele prevăzute în Planul de acțiuni pentru liberalizarea regimului de vize. Cei trei oficiali au vorbit și despre proiectele de inter-conectare a Republicii Moldova la sistemul energetic european.

Comisia Europeană a recomandat ridicarea vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova. Președintele Comisiei Europene a menționat eforturile depuse de autoritățile moldovene în ultimii trei ani în vederea îndeplinirii condițiilor pentru liberalizarea vizelor.

Jose Manuel Barroso a apreciat și sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova și a menționat că întâlnirea trilaterală de la Comisia Europeană este o premieră.  Acesta este un mesaj puternic pentru Parteneriatul estic a declarat Victor Ponta.

Premierul Iurie Leancă a menționat importanța identificării priorităților în proiectele de interconexiune energetică. Astfel, sistemul energetic al Republicii Moldova va fi mai sigur și mai puțin vulnerabilă la evoluțiile din regiune, a declarat Iurie Leancă.

Tot astăzi, Iurie Leancă se va întâlni și cu Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, pentru a discuta agenda europeană a R. Moldova. De asemenea, el va avea întrevederi cu comisarul european pentru Transporturi Siim Kallas  și cu comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström.

Președintele Comisiei, Jose Manuel Barroso, a declarat în cadrul unui briefing ținut împreună cu premierii Iurie Leancă și Victor Ponta că Republica Moldova a îndeplinit toate condiționalitățile prevăzute în Planul de acțiuni pentru liberalizarea regimului de vize. Cei trei oficiali au vorbit și despre proiectele de inter-conectare energetică a Republicii Moldova prin intermediul României la sistemul energetic european.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău