Comisia Europeană | Poziția Uniunii Europene față de acordul Brexit nu s-a modificat în urma anunțului demisiei Theresei May

  • 24 Mai 2019 14:27
Comisia Europeană | Poziția Uniunii Europene față de acordul Brexit nu s-a modificat în urma anunțului demisiei Theresei May

Poziția Uniunii Europene în ceea ce privește termenii ieșirii Marii Britanii din blocul comunitar nu s-a modificat în urma anunțului de vineri al demisiei premierului Theresa May pe data de 7 iunie, a declarat Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, transmit Reuters și dpa, preluat de Agerpres.

''Președintele (Comisiei Europene, Jean-Claude) Juncker a urmărit anunțul din această dimineață al prim-ministrului (Theresa May) fără nicio bucurie personală'', a declarat Mina Andreeva, într-un briefing de presă.

''Theresa May este o femeie curajoasă, față de care are un mare respect. Președintelui i-a plăcut foarte mult și a apreciat să lucreze cu prim-ministrul May. În mod egal, el va respecta și va stabili relații de lucru cu orice alt nou prim-ministru, oricare ar putea fi acesta. Poziția noastră privind acordul de retragere este aceea că nu există nicio modificare din acest punct de vedere'', a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Ea a reiterat că Uniunea nu va renegocia acordul referitor la Brexit, dar ar putea amenda declarația politică însoțitoare, referitoare la viitorul relațiilor dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit.

''Ipoteza de lucru este că Brexit-ul se va produce în continuare pe 31 octombrie'', a mai declarat purtătoarea de cuvânt de la Bruxelles. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău