Comisia Europeană lansează o consultare publică privind știrile false

  • 14 Noiembrie 2017 08:11
Comisia Europeană lansează o consultare publică privind știrile false

Comisia Europeană a lansat, luni, o consultare publică privind știrile false și dezinformarea online.

Consultarea durează până la mijlocul lunii februarie și se adresează cetățenilor, platformelor de comunicare socială, grupurilor de presă, cercetătorilor și autorităților publice din statele membre.

Obiectivul este stabilirea unor instrumente eficiente de identificare a informațiilor verificate și credibile, ținând cont de provocările erei digitale. Comisia a creat, în același timp, un grup de experți la nivel înalt, format din reprezentanți ai mediului academic, ai platformelor online, ai presei și ai societății civile.

Lucrările grupului și rezultatele consultării vor sta la baza unei strategii europene, care urmează să fie prezentată în primăvară. Potrivit France Presse, știrile false și rolul rețelelor de socializare în răspândirea lor fac obiectul unor ample dezbateri în ultimele luni.

Subiectul a ieșit în prim-plan în condițiile în care autoritățile americane au început o anchetă privind posibilul amestec al Rusiei în campania pentru alegerile prezidențiale de anul trecut din Statele Unite, notează Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău