Comisia Europeană intenționează crearea unei platforme în domeniul securității cu participarea statelor membre ale UE și a Rep. Moldova

  • 12 Mai 2022 16:13
Comisia Europeană intenționează crearea unei platforme în domeniul securității cu participarea statelor membre ale UE și a Rep. Moldova

Comisia Europeană intenționează crearea unei platforme în domeniul securității cu participarea statelor membre ale UE și a Rep. Moldova pentru gestionarea problemelor legate de crima organizată, contrabanda cu armament, droguri și ființe umane.

Subiectul a fost discutat astăzi la punctul de frontieră de la Leușeni în cadrul întrevederii dintre Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson aflată în vizită în Rep. Moldova și Ministrul de Interne, Ana Revenco.

 În cadrul conferinței de presă cei doi oficiali au salutat și apreciat eforturile menținerii securității la frontieră și cooperarea începând cu 17 martie a membrilor Agenției Frontex și  a reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne din Rep. Moldova.

Potrivit ministrei Ana Revenco, de la începutul cooperării, membrii echipei Frontex împreună cu specialiștii moldoveni au înregistrat circa două mii de incidente la frontieră care vizează acte ilegale comise la hotarul Rep. Moldova printre care uz de acte false, capturi de droguri, identificarea de persoane care au vrut să treacă neregulamentar frontiera.

Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă – Frontex – a fost înființată în 2004 cu scopul de a sprijini statele membre ale UE și țările asociate spațiului Schengen în protejarea frontierelor externe ale spațiului de liberă circulație al UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău