Comisia Europeană impune taxe vamale la importuri de biocarburanți din Indonezia

  • 13 August 2019 18:14
Comisia Europeană impune taxe vamale la importuri de biocarburanți din Indonezia

Comisia Europeană a anunțat, marți, decizia de a impune taxe vamale la importurile de biocarburanți din Indonezia, în contextul suspiciunilor privind alocarea de subvenții de stat, informează site-ul cotidianului Le Figaro, potrivit Mediafax.

Noua reglementare, publicată în Jurnalul Oficial, impune taxe vamale cuprinse între 8% și 18% asupra importurilor de biocarburanți care sunt subvenționate de statul indonezian.

"O investigație a Comisiei Europene a evidențiat că producătorii indonezieni de biocarburanți beneficiază de subvenții, de avantaje fiscale și de acces la materii prime la prețuri sub cele de pe piață. Acest lucru riscă să genereze prejudicii economice pentru producătorii din Uniunea Europeană", subliniază Executivul UE.

Comisia Europeană precizează că aceste drepturi compensatorii sunt provizorii și că investigațiile continuă, cu posibilitatea de a impune măsuri definitive până la jumătatea lunii decembrie.

Conform cifrelor Uniunii Europene, piața europeană de biocarburanți are o cifră de afaceri de nouă milioane de euro anual, iar importurile din Indonezia sunt de 400 de milioane de euro.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău