Comisia Europeană avertizează că soluțiile 'ad hoc' de salvare a migranților nu funcționează pe termen lung

  • 16 Iulie 2018 20:36
Comisia Europeană avertizează că soluțiile 'ad hoc' de salvare a migranților nu funcționează pe termen lung

Comisia Europeană salută deciziile a șase țări membre ale Uniunii Europene de a prelua cei 450 de migranți salvați de două nave în Marea Mediterană, dar avertizează Italia că astfel de soluții 'ad hoc' nu vor funcționa pe termen lung, transmite luni dpa.

''Italia a cerut de mult timp cooperare regională pentru debarcări și are dreptate să facă acest lucru. Totuși, Comisia crede că soluții ad hoc precum aceasta nu pot fi sustenabile'', a declarat Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al președintelui executivului comunitar.

El s-a pronunțat pentru reluarea demersurilor în vederea ajungerii la soluții europene convenite reciproc, pe baza deciziilor luate la Consiliul European din luna iunie.

Cei 450 de migranți care se aflau la bordul a două nave militare în apele italiene au fost toți debarcați începând de duminică, a declarat luni primarul din Pozzallo, orașul sicilian unde au fost debarcați migranții.

Decizia guvernului italian a survenit ca urmare a angajamentului din partea altor cinci țări ale Uniunii Europene - Franța, Spania, Portugalia, Malta și Germania - de a prelua fiecare către 50 de migranți.

Începând de sâmbătă dimineața, cele două nave militare, la bordul cărora au fost transferați migranții, au rămas aproape de coastele siciliene în așteptarea unei soluții definitive. Bolnavii, femeile și copiii au fost autorizați să debarce în mai multe grupuri sâmbătă și duminică, înainte de 'unda verde' dată și debarcării bărbaților, duminică seara târziu.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău