Comisia Europeană aprobă ajutorul de 199,45 milioane de euro acordat de autoritățile italiene operatorului aerian Alitalia

  • 07 Septembrie 2020 14:30
Comisia Europeană aprobă ajutorul de 199,45 milioane de euro acordat de autoritățile italiene operatorului aerian Alitalia

Comisia Europeană consideră că sprijinul de 199,45 milioane de euro acordat de autoritățile italiene operatorului aerian Alitalia este în linie cu reglementările UE privind ajutorul de stat, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, scrie Agerpres.

Măsura este menită să compenseze pagubele suferite de compania aeriană în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), a apreciat luni Comisia Europeană.

Alitalia este o companie majoră care operează în Italia, având o flotă de peste 95 de avioane. În 2019, compania a deservit sute de destinații din întreaga lume, transportând aproximativ 20 de milioane de pasageri de la hubul său principal din Roma și de la alte aeroporturi din Italia.

De la începutul pandemiei, Alitalia a înregistrat un declin semnificativ al serviciilor sale, ceea ce a avut ca rezultat pierderi operaționale.

Italia a notificat Comisia Europeană în legătură cu ajutorul direct de 199,45 milioane de euro, menit să compenseze pagubele suferite de compania aeriană în urma pandemiei, în perioada 1 martie - 15 iunie 2020.

"Această măsură a dat posibilitatea Italiei să compenseze Alitalia pentru pagubele directe suferite în urma restricțiilor de călătorie necesare pentru a stopa extinderea pandemiei. Industria aviatică este una dintre cele mai afectate de pandemie. Continuăm să lucrăm cu statele membre pentru a găsi soluții adecvate pentru sprijinirea companiilor în această perioadă dificilă, în linie cu reglementările UE. În același timp, investigațiile noastre privind precedentele măsuri de sprijinire a Alitalia sunt în desfășurare și suntem în contact cu autoritățile de la Roma privind planurile lor și respectarea reglementărilor UE", a afirmat Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurență.

În 2017, Alitalia a fost plasată sub administrare specială, după ce salariații au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor și a salariilor. Compania supraviețuiește datorită creditelor acordate de statul italian, care totalizează 1,3 miliarde de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău